Uutisia!

Metsästyskausi 2021 on alkanut yli odotusten, Lysti (Nastasti NJ Simppeli) suoritti voittajaluokan vesi & jälkityön täysillä pisteillä ja ensimmäinen metsäpäivä toi Lystille VOI3 palkinnon.

 

Kotka Pentunäyttely

25.9.2021, tuomari Maija Lehtonen

Nastasti SB Ilopilleri "Hupi" VSP-pentu

26.9.2021, Maija Mäkinen

Nastasti SB Lintupilotti "Otto" Rop-pentu RYP3

Nastasti SB Ilopilleri "Hupi" Vsp-pentu 

Ilo Pentue syntynyt 17.4.2021.

Lystin pentue on kasvattajalle suuri ilonaihe, olemme saaneet pennuille parhaat mahdolliset ostajat ja kaikki tuntuu olevan hienosti mallillaan. Pentueen kuvat löytyy KennelNastasti FB- sivuilta. Kiitos kaikille yhteistyöstä, pidetään hännät korkealla ja koulutuskriteerit mielessä :)


Uusi vuosi ja uudet kujeet 2021

Tämä vuosi on alkanut vauhdikkaasti, Lystille (N. NJ Simppeli)  kaer avo1, lonkkakuvista a/a ja 0/0 ja nyt  asututettuna mielettömän hienolla uroksella, Sansas Benjenillä. Yhdistelmältä toivon koulutettavuutta ja kuuliaisuutta, Lysti ja Bosse on molemmat yhteistyökykyisiä ja noudattavat ohjeita tarkasti. Saksanseisojakerholla on uusi hieno tietokanta ja tästä linkistä pääset tutustumaan yhdistelmään :Mukavaa Joulua ja onnellista Uutta Vuotta!Seuranmestaruus hopeaa Lystille!!!

Lappeenrannna palvesluskoirien seuranmestaruudet ratkottiin 14.11, tuomarina Harri Laisi. Olin vielä aamulla epävarma osallistumisestani, viime päivät olemme juosseet metsäkanalintujen perässä, ja koemaista kunnollista treenejä palkottomasti ei ollut yhtään alla . Aamulla meinasin kokeilla vielä koemaisesti ruudun, mutta tulikin tiedostuksesta fasaani joten jätin viimeistelyn koepaikalle. 

Paikalla istuminen ryhmässä 1 minuutti 0 -annoin väärän käskyn, "odota" ja koiralla oli oletus jostakin muusta. Kun käännyin Lysti seisoi rivissä ja mietin että ykköstulos oli tässä ja pidetään vaan hauskaa koko rahalla.

Seuraaminen 9- jossain vaiheessa sekosi rytmissä, onneksi juoksuosuus oli lyhyt sitä ei olla treenattu lainkaan.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9- en oikein tiennyt kuinka kauas pitää kävellä ja kääntääkö liikkuri minut. Olin epävarma ja Lysti kääntyi myös vähän sivuun.

Luoksetulo 9- vähän hipasi minun varvasta tullessa, muuten hyvä.

Istuminen seuraamisen yhteydessä 10- tämä oli hieno

Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno 9 - annoin maahan käskyn aika nopeesti kun huomasin että meinaa vajota ilman käskyä. Mietin, että tulikohan nolla ohjausvirheestä. Löysi ruudun hyvin, mutta meni vähän banaanina sisään.

Noutaminen 10- tässä ei ollut mitään, kapulan heitto oli vähän kamala kun pomppi sinne tänne ja mietin, että mitenköhän Lysti sen nappaa. Mutta oli siisti, ei ongelmia.

Kauko-ohjaus 10- tätä liikettä olen panikoinut koko viikon, ensimmäinen istukäsky on ollut vaikea, kun välimatkaa on paljon. On reagoinut käskyyn ja korvatkin heilahtaa mutta kroppa ei ole vaihtanut asentoa. Tein joka päivä yhden vaihdon ruokakuppi palkalle ja se tuotti tulosta. Eli etupalkka nosti virettä.hyvin. jes!!

Estehyppu 10- Tämä oli ensimmäinen liike ja tajusin että lähdin liikkeelle "liike alkaa" komennosta ja jäin hämmästelemään kääntääkö liikkuri minut vai onko samantien nolla. Siinä sitten neuvoi minua palaamaan tötsien väliin kun liikuin jo ohi. Mietin, että noniin seuraava nolla ja vahvasti alkaa :)

Merkin kiertäminen 10- Liikkuri oli mulle taas vihainen kun olin menossa minne sattuu, ja huomasin että Lysti ei hoksannut merkkiä ja otin vielä uudestaan sivulle. 

Kokonaisvaikutus 9- Tuomari kysyi vielä rotua ja sanoi että tiedätkö kuinka lahjakas koira sinulla on. Tekee iloisesti ja tarkasti, asenne on kohdallaan ja arvostelee mielellään milloin tahansa uudelleen.

Pisteitä 276./ ykköstulos ja seuranmestaruus hopea. 

 Itse olin kyllä surkea, kun ohjaajavirheitä oli tosi paljon ja aamulla yritin tavata ohjekirjaa että vähän tietäisin kuinka pitää toimia missäkin liikkeessä :) Mutta olen vilpittimön onnellinen, että meni näin hyvin en katsonyt yhtään pisteitä, huikee ykköstulos ja seuranmestaruus hopeaa. Jos paikalla istuminen olisi onnistunut normaalisti niin siinä olisi ollut yli 300 pistettä ja samoissa pisteissä voittajan kanssa. Hitsi, että Lysti on hyvä kun miettii että treeni oli huolimatonta sekö sinnepäin. Se on oikeesti taitava <3 

Mun Lystikäs moniosaaja, olen kilpaillut koirilla vuodesta 1992 ja tämä koira on vaan huikean hyvä kaikessa. Paras ominaisuus on sosiaaliseen palkkaan vastaaminen ja tekee kaiken hymyssä suin, mutta myös niin tarkasti kun on opetettu.   Lajilla ei niin väliä, kaikki kelpaa. 


Treeniä treeniä

Nose Work- ilmaisua etsimässä. Olen pitkään pohtinut ilmaisua Nose Workissa, lajin keskuudessa on puhuttu ettei ilmaisulla olisi niin väliä. Mutta miksi virkakoirilla käytetään vuosi ilmaisun rakentamiseen, jos on samantekevää? Olen päässyt virkapuolen ammattilaisten kanssa käymään hyviä keskusteluita, ja useammassa keskustelussa on tullut ilmi että koira etsii ilmaistakseen. Eli jos ilmaisu/ ratkaisumalli on koiralle epäselvä, se voi vaikuttaa haitallisesti kokonaiskuvaan. Lähdin nyt kokeilmaan uutta, "tuijotusilmaisua" ja se sopii metsästyskoirille tosi mainiosti. Vapautan koiran avanssikäskyllä, eli samanaikaisesti saan vahvistettua lupaa linnunnostamiseen ja saan hyvän jännitteen makupaloilla sekä lelulla. Vitsit, olen tosi innoissani tästä. Luulen että saan löysyyden pois etsimisestä tällä tavalla, koska koiralla on jo ajatus siitä, että etsintä päättyy yhteen viettiketjun osaan, jonka ohjaaja täydentää kokonaiseksi :) Kivaa tämä ainakin on, katsotaan mitä koira tarjoaa ratkaisukeskeisesti ja lisätään kriteeriä pikkuhiljaa mukaan. 

Meillä on uusi piirinmestari!!! 

Meidän kasvattipoika Aatu -Nastasti NJ AApeli- (Pitkän jiäräpiä/ Eröopen Nasta Pimu) on voittanut Kymenläänin piirinmestaruuden tuloksella KAERF 90P/ Heikki Nygren. Paljon onnea Esko & Aatu, kiitos!!!

24.10 & 25.10.2020 Nose Work Lappeenranta

"Riemu" aloitti Nose Work-kokeensa, etsintä oli huolellista (ja hidasta) mutta kerkesimme ihanneajan puitteissa ja saimme ensimmäisestä kokeesta 100p. Yksi kielenlipaisu jätettiin ajoneuvoon ja tämä pudotti yhteistuloksissa pykälän alaspäin.  "Lysti" starttasi kakkosluokassa, kumpikin meistä oli huolematon ja sattumuksia kävi useampi. Ulkoetsinnässä tavallaan tiesin missä haju mahdollisesti on, mutta en pyytänyt koiraa katsomaan tarkasti ja focus siirtyi seinästä kivijalan alle. Sisällä haju nousi patteriin ja seinälle laatikoissa, mutta en osannut taaskaan hyödyntää tietoa tarpeeksi.  Mutta Lysti oli ajoneuvoetsinnän nopein ja se olikin päivän paras osuus. Nose Work on todella mahtava laji ja pitää jalat maassa viikosta toiseen. Koira löytää kyllä, mutta ohjaajan pitää osata tulkita löytö oikeaksi ja olla huolellinen että jokainen nurkka tulee varmasti katsottua. Nyt tiedän, että on alettava tekemään enemmän sokkotreenejä, ei auta jos itse aina piilottaa Lystiä ainakin rassaa jos ohjaaja menee epävarmaksi kun sekään ei tiedä missä haju on :) Lystientassujen valmennusrinkiläisillä meni erinomaisesti ja taas leivottiin uusi luokkanousia!17.10.2020 Nose Work 2-luokka Mikkeli

Kävimme "Lystin" kanssa Mikkelissä Nose Work-kokeissa. Ajoneuvoissa aika loppui koirasta riippumattomista syistä ja ulkoetsinnät olivat lähtökohtaisesti  haastavat. Haastavuutta lisäsi myös orava, joka tutustuessa juoksenteli koealueella ja parissa minuuttissa koiran focus pitäisi olla vain hajuissa eikä toissijaisissa jutuissa. Metsästyskoiraa en moiti, jos orava kiinnostaa, sellaisille ei vaan minkään mahda. Muuten Lysti oli 100% hommissa mukana, orava-alueella kiireinen ja vähän huolimaton. Sisäetsinnöissä ja laatikoilla oli kolmen parhaan joukossa samoilla sekunneilla muiden kanssa. On mulla vaan hieno koira! Mikkelistä ajettiin mökille Tervolaan ja saatiin ensilumi maahan.
12.3.2020 Porvoo kr 13.3.2020 Helsinki int

"Weppi" pääsi vielä kerran näyttelyyn, kunnioitettavassa iässä 14 vuotta ja 3kk. Hän oli aivan mahtava, oli paras narttu 2 ja veteraanien rop! 

Irezumi calor do sol (age of 14.3years) BOB-veteran and BF 2 with SQ.

"Riemu" kävi Helsingissä ja sai kauniin arvostelun erikoistuomarilta Joanna Pronilta.

 "Erinomainen tyyppi,oikeat mittasuhteet, kaunislinjainen pää, hyvä parta& kulmakarvat. Erinomainen kaula & ylälinja, hyvät tasapainoiset kulmaukset, erinomainen runko & raajaluusto, erinomainen karvanlaatu, liikkuu hyvin, takaa hieman ahtaasti, esiintyy kauniisti." 

BOB CACIB 15-16.8.2020 Tallinnan Voittaja

"Taavi" Nastasti porin päällikkö uusi Tallinnan voittaja 2020, "Riemu" Nastasti porin pääpimu uusi Tallinan voittaja, tuomarina Maret Kärdi.  Riemu ja Taavi ovat myös Balttian valioita. Nastasti-kennel oli myös näyttelyn BIS2 kasvattajaryhmä. "Lysti" oli myös reissussa ja sai viron sertin ja valioitui sillä Eestiin.

"Taavi" new TLNW-20 EE CH & BALT CH!

"Riemu" new TLNW-20 EE CH & BALT CH and time is close CIE !

"Lysti" New EE CH!


Nastasti Kennel BIS2 Breeder!!! Thank you for helping Tiia & Ida <3 !10.8 Kyyhkyskausi starttaa

Tänään on odotettu päivä, koirat pääsee tosi toimiin. Kuumia piippuja kaikille karvoihin katsomatta :)

Uusia harrastuksia

Saksanseisojien kesäloma päättyi ja pääsimme Saimaan Pelastuskoirien tulokaskurssille. Aika näyttää onnistuuko koirani ihmisen pelastustehtävissä, ainakin ovat motivoituneita liikkumaan ilmavainuisesti ja kadonneet löytyi ensimmäisellä kerralla todella nopeasti. Ilmaisuksi mietin kertovaa ilmaisua, koska muutoinkin tiedottavat ja luulen että haukkuva tai rullailmaisu saattaa olla vähän aikaa vievä projekti. Mutta katsotaan, luulen ettei laji sotke metsästystä sen enempää, nenän käyttö on koirista kivaa ja tuskin pistää pahakseen, kun kadonneet tarjoaa herkkupaloja kehujen kera. Hännät heiluen mentiin, Lysti oli vähän ällistynyt ja selvästi mietti että onkohan ihan ok ottaa vieraalta herkkuja vastaan, mutta seuraavat maalimiehet löydettiin jo  häntäheiluen. Riemu oli alunperin lenkkiseurana, mutta pääsi kokeilemaan taitojaan ja onnistui niinkin hyvin että pääsee myös treenaamaan lajia. Haaveissa tietenkin VIRTA-tarkastetut pelastuskoirat, mutta pelastusssuunnitelmien laadinta ja partiomalla etsiminen vaatii ohjaajalta todella paljon. Katsotaan miten meidän käy :) Patvinsuon  kansallispuisto

Koirieni kanssa olemme aloittaneet uuden harrastuksen, vaeltamisen. Halpa harrastus tämäkään  ei ole, olen yrittänyt hankkia laadukaita ja kulutuksen kestäviä ratkaisuja. Toivoisin tavaroiden olevan myös mahdollisimman kevyitä, ainakin toistaiseksi yritän mennä kantovedellä ja välttelen vesipuhdistustabletteja sekä purovesiä. 

*Rinkka Fjällräven Kajka 85l (Sentin leveämpi kuin 75l ja menee tarvittaessa myös Lasselle)

*MSR Hubba Tour1 ja Hilleberg Kaitum 2 GT (Huippu telttoja, kaksi erikokoa ja erilaisiin käyttötarkoituksiin.)

*Exped synmat 9 LW (Paksu ja leveä makuualusta. Kapeammalta valuin alas ja talvella se oli huono vaihtoehto)

*Hellsportin Alta Winter - osittainen untuvamakuupussi. (Haluaisin myös kevyen Cumulus- untuvamakuupussin)

*Tyyny Lidlistä (En saa nukuttua puhallettavilla, vaikka olisi pienempiä ja kevyempi ratkaisu)

*Merinovaatteet Dilling/ Pierre Roberts. Merinovillaa on aluskerroksessa, sekä öisin pitkiskerrasto sekä villasukat.

*Vaellusvaatteina miellyttävä berettan paita, fjällrävenin trikoot ja hanwangin vaelluskengät.

*Pieneen pakkautuva untuvatakki (Luhta) sekä kevyet yli 20 000 vesipilarin  kuorivaatteet; housut (Fjällräven) ja takki (haglöfs)

*Lisänä lippis, buffihuivi, hanskat ja crocksit.


Helatorstaina otimme hieman pidemmän irtioton arjesta ja suunnan kohti Patvinsuon kansallispuistoa. Aloitimme Suomunkierrolla yöpyen idyllisessä Virtaniemessä. Järveltä jatkoimme itse pääkohteeseen eli suolle. Olipahan vaikuttava paikka, kuin olisi Lapin erämaissa tallustellut! Jos mietit päiväretkeä, valitse suo! Toisen yön vietimme Pirskanlammella. Kesä yllätti retkeilijät, onneksi koirille riitti juotavaa matkan varrella. Tällä reissulla bongattiin uusia lintulajeja, opittiin taas jotain rinkan pakkaamisesta, testattiin varusteita ja vaellusruokia, tyhjennettiin fyysiset ja ladattiin henkiset akut ja poltettiin naamat. Matkamittariin tuli ikimuistoisia hetkiä 43kilometriä- Tuokioretket Maija & Jenni-KUULUMISIA

29.3.2020 Tänään siirryttäessä kesäaikaan, voi vielä hetken fiilistellä viime talven talvipyyntikuvilla. Kauden päätavoite; Saksanseisojakerhon talvikoe peruttiin Koronaviiruksen vuoksi niinkuin kaikki muutkin Suomen Kennelliiton tapahtumat. Ensi vuonna uusi yritys, nyt pitää tyytyä vanhoihin talvikuviin. 

 


LITHUANIAN WINNER 2020, Vilnus 6.-8.3.2020

Perjantai 6.3

Judge Dmitry Prozoroy

VSP  CACIB SERT Nastasti Porin Päällikkö

PN2 Vara-Cacib SERT Nastasti Porin Pääpimu

Lauantai 7.3

Judge Natali Lychkovskay

VSP SERT CACIB *Liettuan Voittaja 2020* Nastasti Porin Päällikkö

ROP SERT CACIB *Liettuan Voittaja 2020* Nastasti Porin Pääpimu

Sunnuntai 8.3

Judge Elz... Germany

VSP SERT CACIB * Liettuan muotovalio* Nastasti Porin Päällikkö

ROP SERT CACIB *Liettuan muotovalio* Nastasti Porin PääpimuMINSK VALKOVENÄJÄ 29.2-1.3.2020


Lauantai 

Judge Opara Janusz (Poland)

ROP CACIB SERT CISW-2020  Nastasti Porin Pääpimu  

VSP CACIB SERT CISW-2020  Nastasti Porin Päällikkö 

KÄY- SERT Nastasti Nj Simppeli

Sunnuntai

Judge Viarbitski Viachaslav (Belarus)

ROP CACIB SERT * BY MVA*  Nastasti Porin Pääpimu

VSP CACIB SERT *BY MVA* Nastasti Porin Päällikkö

KÄY- SERT *BY MVA*  Nastasti Nj Simppeli


My pack.
My pack.
Hew- 2019 Nastasti Porin Pääpimu
Hew- 2019 Nastasti Porin Pääpimu

Joulukuu tekee tuloaan ja vielä pystyy metsästämään ilman lumentulon pelkoa. Lystille supi numero viisi, mutta kokeissa antoi kissan juosta seisonnasta matkoihinsa. Koetuurit kiertää meitä, mutta koiran kunniaksi voin todeta että törmäyksiä vieläkin nolla eikä töllön töitä riistalla. Tiedotusta ollaan nyt opiskeltu, Kotkan kokeessa seisoi erän fasaania jälkijoukkojen takana ja enkä osannut koiraa sieltä etsiä. Luvasta nosto, mutta erä oli jo vihelletty poikki. Seuraavalla kerralla tarkistan ensin kaikkein epäloogisimman paikan tai en päästä koiraa nousemaan takamaastoihin. Oppirahat on jälleen maksettu. 

Kymenlaakson kanakoiraseuranmestaruus 1.11.2019

Tiukkaa settiä Nastasti- koirilta, kaikki kolme finaaliin (osallistujia 22kpl) N. Sopupeli tarjosi myötätuuli törmäyksessä tietolinnun veljelleen, N. Aapelille joka vastatuulessa otti tilanteesta pudotuksen. N. Simppeli muisti pari erää sitten haetun tietolinnun saarekkeen takaa, meni sinne häntäsuorana tuulenalta odottamaan taustatukea. Matkaa oli noin 550metriä. Siitä hieno tilanne ja koira upeesti paikoillaan. Simppelille kävi tuuri ja sai tiukassa taistossa ainoana finaalikoirana toisen mahdollisuuden, mutta pyssymies juuttui pusikkoon ja täydellistä riistatyötä ei voinut ampumisen puutteessa hyväksyä. Aapeli uusi mestaruuden ja Simppeli otti hopeasijan vastaan. Kasvattaja on enemmänkuin tyytyväinen, kovatasoinen kilpailu ja kuka vain tästä kolmikosta olisi voinut voittaa.

20.10.2019 Kouvola Kr 

EE MVA Nastasti NJ Sopupeli sai sertin Suomesta joten koira valioituu koetuloksen myötä. Paljon onnea Heikki! Sopulla haku kulkee ja on aina isossa ykkösessä kiinni, poikkeuksetta kokeiden parhaimpia hakijoita mutta tuurit ovat kiertäneet kaukaa. Yksi hassuimmista ykkösen menetyksestä on sellainen, missä kuuman linnun noutoon käskiessä jänis hyppää eteen ja maisema vaihtui sen jälkeen  liian nopeasti. Toinen viikonlopun onnistujista oli Nastasti NJ Aapeli, joka teki virheettömän päivän kaer-kokeessa ja palkittiin VOI1 !! Ihan mieletöntä, tälläisinä päivinä on mukava olla kasvattaja ja kaikki kiitos ahkerille koiran omistajille. Kiitos! 

Kouvola  Nastasti NJ Sopupeli EXL1 CQ BF1 CAC & BOS Hannele Jokisilta FInland


EDIT Sopu valioitui 27.10.2019 KaerF AVO1, hienoa!

VALMIEIRA 12-13.10.2019 

Riemun (Nastasti Porin Pääpimu) ensimmäinen ulkomaanmatka avoimessa luokassa meni yli odotusten, nyt myös Latviasta sertifikaatti odottamassa valioitumista. Tuomarina belgialainen Myriam Vermeire. 

Valmieira NAT dogshow Nastasti Porin Paapimu EXL1 CQ CAC & BOB Myriam Vermeire, Belgium

KaerF Luumäki

Koe täysin tuulettomassa ilmassa oli haastava, ja linnut kateissa mutta iltapäivän puolella kaikki ryhmän koirat pääsivät taitojaan kokeilemaan. Tuloksia tälläkertaa 2/5 ja toinen onnistujista oli Lysti eli Nastasti NJ Simppeli joka sai AVO2 pudotuksella. Hienoa ja tasaista työtä Lystillä, kuuman linnun nouto oli hankala kun juoksukukkoa joutui varttittunnin perkaamaan peltopusikosta. Koira oli niin puhki että lintu valui suusta ennen luovutusta ja koira sekä lintu makasi pötköllään päät yhdessä. Mutta huippu riistatyö pudotuksella, kaksi  Kaer AVO2 putkeen, nyt tilillä metsästä sekä pellolta. 

KAER F LUUMÄKI Nastasti Nj Simppeli KAER AVO2 P Sami Salo

Ladies Trial/ Niesta 2019

Ei kerrottavaa jälkipolville, riista kiersi ryhmämme ja molemmissa kokeissa kaikille 0-tulos. Harmillista mutta metsäkokeet tarvitsee rutkasti sitä tuuriakin. Lystillä oli mahdollisuus Ladiessissä mutta myötäisessä haku on varovaista ja teerikana hyppäsi ihmistä karkuun eikä koira kerennyt tilannetta hyödyntämään tai edes huomaamaan. Haku oli vastaisessa hyvännäköistä ja miltei itkua väänsin kun koira on kaikkinensa niin mieleinen. Riemu veti Niestassa mutkat suoriksi ja haki kuin heikkopäinen, yhden hakulenkin meni uimalla uoman yli kun halusi molemmat puolet varmuudeksi katsoa tuulta hyödyntäen. Yksi tilanne lennätetylle riekkoparvelle, parempaa tuulta etsiessä sivutuulessa törmäys kukkolle ja koiraa vietiin. Harmillista, seisonta oli tiukka mutta tyhjä ja lähti raivolla lintua etsimään. Olikin puikannut minun taakse etsimään parempaa tuulta vaikka luulin koiran olevan edessä. Vähän harmi, finaaliin olisi riittänyt ja koko päivässä ei muita mahdollisuuksia linnulle. Mutta käkättävän riekkokukon ruumiille on paikka pakkasessa, tästä sisuunnutaan ja treenataan lisää. Lapin kaipuu jäi ja 4-vuodenajan teltta odottaa uusia seikkailuja.  

KaerM Luumäki

Kaer-kausi korkattiin Luumäellä, Tuomarina Aki Turkia. Päivä oli tukalan kuuma, kolmas erä sai koirilta hapot jalkoihin ja mukava marjamummo oli saatellut teeret puuhun. Lystille (Nastasti NJ Simppeli) ekasta erästä työt teeripoikueelle, tokassa oli hyvää yritystä mutta teeri oli jo puussa ja kolmannessa lämpötila oli liiallinen, eikä riistaa löytynyt. Tästä tuloksena KAERM2 ja ansaittu tulos. Velipoika Nastasti NJ Aapeli tuli suoraan Ruotsista kokeeseen, ensimmäinen erä meni supin tapoksi, toisessa hieno tiedotus teerelle ja kolmannessa loppui voimat. Upeaa silti, KAERM VOI3 ja siitä vaan kirkastuu.

KAER M LUUMÄKI Nastasti Nj Simppeli AVO2,  KAER M LUUMÄKI Nastasti NJ Aapeli VOI3 Aki Turkia


Jahtikausi

Isäntää ei ole liiemmin kotona näkynyt, lennosta vaihdetaan koiraa ja sitten taas mennään. On upea kun koirat taipuvat moneen ja ruokalista on meillä monipuolinen. Syksy on ehdottomasti vuoden parasta aikaa, tästä ajanjaksosta nauttii koirat ja isännät.Kouvola Kr

Nastasti Porin Pääpimu NUO1 Sa pn1 SERT ROP/ Bertil Lundgren. Kouvolan näyttelyissä aurinkopaistoi ja Riemu nautti olostaan. Kaksi teeripoikuetta on löydetty metsäkoetta varten, koe menikin heti täyteen ja toivotaan että kaikki ryhmän jäsenet pääsevät vuorollaan kokeilemaan onnea teeripoikien kanssa. Odotan innolla, tulee varmasti mukava metsäpäivä. Valokuvassa Nastasti NJ Simppeli, Ladies Trialin voitto on tämän kauden ykköstavoite. 


 Kotka KV                            


Riemu neiti ja velipoika Taavi (Nastasti Porin pääpimu & Nastasti Porin Päällikkö) kävivät Katariinanpuistossa kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Tuomarina mr Rudy Feyaerts, Belgia. Taaville Eri ilman sa.ta  ja Riemu oli paras narttu saaden kolmannen cacibinsa. Riemulla  on ollut hyvää tuuria, kolme kansainvälistä koiranäyttelyä ja kaikista niistä cacib. 

Kyyhkysjahtikuvia tulee kasvattajan iloksi miltei päivittäin, onkin hyvä että koirat pääsevät hommiin heti kauden alusta. Olemme itsekkin  herkutelleet kermapippurikastikkeella sekä  kyyhkysenrintafileillä, hyvää oli ja koirille iso kiitos tehdystä työstä. 


Kuulumisia

29.07.2019

Tässä vaiheessa heinäkuun helteet alkavat olemaan ohitse, aika on mennyt koiria uittaessa ja ulkorakennuksia maalatessa. Tulevaisuuden suunnitelmia on myös mietitty, ja nämä sivut ovat yksi osa toteutusta. Haluan katsoa voisiko meidän elämäntapa tuoda leipää pöytään, tarjoamalla harrastajille sellaisia palveluita jotka ovat itselle mieleisiä....